JUNGLE PRIČE
21.06.2022.

Naočare za sunce - modni detalj ili potreba?

21.06.2022.

Dolazak bebe je jedna od najlepših stvari koje nam se mogu desiti u životu. Pomešana osećanja euforije, sreće, radosti, u početku, smenjuju se sa mnogobrojnim pitanjima i nedoumicama koje se javljaju vremenom, kako naše dete raste.

Nega i zaštita bebe u letnjem periodu jeste samo jedna od bezbroj tema koje se mogu naći na tom spisku. Da bismo maksimalno zaštitili našeg bebca, obično smo kao roditelji spremni da uradimo sve što je u našoj moći (pa i preko toga) kako bismo pronašli najbolje moguće rešenje.

U vrelim letnjim mesecima pojave osipa na nežnoj dečijoj koži su veoma česte. Usled prevelike brige, mame ponekad (čitaj: uvek) znaju da preteraju, pa svog bebca previše utopljavaju. Kao prva reakcija obično se javi osip, a zatim i temperatura koja može da uplaši ionako već zabrinute roditelje. U prvoj godini života, bebe nemaju razvijen sistem za termoregulaciju pa im je potrebno više vremena da se prilagode spoljašnjim vremenskim uslovima.

U uslovima normalne spoljne temperature zdravu bebicu/dete treba oblačiti slojevito i vrlo je važno da ta odeća bude pamučna. U periodu visokih temperatura treba obratiti posebnu pažnju. Bebu treba maksimalno raskomotiti. Pelenica i pamučni bodić su više nego dovoljni.

Izlazak bebe na sunce trebalo bi da bude ujutru do 11h i popodne posle 17h. Krema sa zaštitnim faktorom (SPF 30 i veći), šeširići i kapice, kao i flašica sa vodom su obavezni, i bez toga ne treba ni pomišljati na izlazak napolje. Klikom na link pronađite sve za leto na jednom mestu, u okviru  naše specijalne ponude – Leto.

 

Pored ovih obaveznih stvari, postoje i one koje su naizgled manje bitne, ali takođe vrlo korisne. Naočare za sunce mogu biti modni trend, i delovati nepraktično, ali su svakako aksesoar koji je potreban kako bi se dečije oči zaštitile od štetnih sunčevih zraka. Naime, kod beba i dece sočivo oka propušta štetne ultraljubičaste (UV) zrake, koji oštećuju očne ćelije, zbog čega je potrebno zaštititi mrežnjače beba filterima za sunce. 

Širom sveta poznat francuski brend IziPizi brine o vašim mališanima sa svojim asortimanom naočara za sunce sa 100% UV polarizovanim sivim sočivima kategorije 3, koja nude maksimalnu zaštitu uz poštovanje prirodnih boja. Smanjuju intenzitet svetlosti i štite vašu bebu od odsjaja.

Univerzalni modeli odgovaraju i dečacima i devojčicama, a kolekcije su prilagođene uzrastu: Sun Baby odgovara bebama (od 0 do 9 meseci), Sun Kids i Sun Kids+ mlađoj deci (od 9 do 36 meseci i od 3 do 5 godina) i Sun Junior za nešto stariju decu (od 5 do 10 godina). Izrađuju se u nekoliko atraktivnih oblika koji savršeno pristaju dečijem licu. Ramovi IziPizi naočara su ultra fleksibilni i hipoalergijski, napravljeni od potpuno bezbednih materijala, što potvrđuje međunarodni standard za sunčane naočare (ISO 12312-1). Imaju ravne ručke koje se prilagođavaju rastu dece i omogućavaju maksimalnu udobnost dok se vaši mališani igraju napolju, u parku ili na plaži. 

Ponudu IziPizi naočara za bebe i decu možete pogledati na Junglebaby webshopu i poručiti online.

Sačuvano u omiljne
Sočivo bebinog oka propušta štetne ultraljubičaste (UV) zrake, koji o&sca...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.400,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara