JUNGLE PRIČE
06.12.2022.

Šta je TOG i kako odabrati odgovarajuću vreću za spavanje?

06.12.2022.

          Za sve bebe i mališane koji nemirno spavaju i lako zbace sa sebe prekrivač ili ćebence rešenje su vreće za spavanje. Postoje različite vrste vreća kada je u pitanju model (bez rukava ili sa rukavima, kao džak ili kao kombinezon, i modeli koji se transformišu iz jednog u drugi) i kada je u pitanju debljina, gde se susrećemo sa oznakom TOG.

          TOG je broj koji nam govori koliko će odeća zagrejati vašu bebu. Što je broj veći, to će vaš mališan biti topliji kada nosi odeću. To znači da više ocene TOG održavaju vašu bebu toplom tokom hladnijih zimskih meseci, dok niže ocene TOG održavaju vašu bebu hladnom u toplijoj letnjoj sezoni.

          Kako bi roditeljima bilo lakše da shvate koje vrednosti TOG-a su ispravne za različite sobne temperature, uspostavljen je navedeni set smernica:

0,2/0,3 TOG – idealno za sobne temperature između 24°C i 27°C

1.0 TOG – idealno za sobne temperature između 20°C i 24°C

2,5 TOG – idealno za sobne temperature između 16°C i 20°C

3,5 TOG – idealno za sobne temperature ispod 16°C

           A vodič za oblačenje pruža uputstva o tome kako da oblačite bebu, tj. kako da kombinujete odevne predmete i vreće za spavanje u odnosu na sobnu temperaturu.

                                                        

 

           Imajte u vidu i to da su sve bebe različite. Broj slojeva odeće može da varira u zavisnosti od zdravstevnog stanja bebe, njene fiziologije i temperature u prostoriji, a na vama je da odredite šta je prikladno. Važno je da redovno proveravate svoju bebu kako biste bili sigurni da joj je udobno i da se ne pregreva i preporuka je da to radite dodirivanjem vrata, jer ukoliko su bebi ruke hladne to ne mora uvek značiti da joj je hladno.

          Iz Jungle Baby ponude izdvajamo Jollein vreće za spavanje koje imaju više slojeva, pa se mogu koristiti tokom cele godine. Ukoliko ste ljubitelji skandinavskog dizajna zavolećete vreće za spavanje brenda CamCam Copenhagen, a ukoliko vaši mališani nakon što se probude, odmorni i naspavani, odmah kreću sa igrom i veselim trčkaranjem po kući odaberite modele koji se iz vreče lako transformišu u kombinezon brendova Ergobaby i Ergopouch.

Sačuvano u omiljne
Omogućite svom mališanu miran san tako što će mu biti udobno i udobn...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.300,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara