JUNGLE PRIČE
30.03.2023.

Uživanje u prvim kašicama uz pravu hranilicu

30.03.2023.

     Prelazak bebe sa mlečne na čvrstu ishranu za roditelje zna da bude veoma izazovan. Toliko je pitanja na tu temu kao što su: Šta bebi prvo ponuditi? Na koji način pripremiti? Kada koju namirnicu uvesti? Šta raditi ukoliko vaši mezimci uporno odbijaju čvrstu hranu? Naš savet je da se za odgovore obratite pedijatru i u saradnji sa njim napravite plan ishrane, pratite bebine reakcije i svoj instinkt i na kraju, ali nikako nebitno - odaberete odgovarajuću hranilicu! Veoma je bitno da se jedna tako velika promena u životu vašeg deteta odvija u prijatnom i udobnom okruženju kako bi izazvala pozitivne emocije.

     Svaka beba je različita, razvija se i napreduje u svom ritmu, tako da se i period uvođenja nemlečne ishrane od bebe do bebe razlikuje, ali obično pedijatri savetuju da to bude u 5. mesecu. S obzirom na to da bebe u tom periodu još uvek ne sede poželjno je nabaviti hranilicu koja ima polusedeći položaj ili stolice za hranjenje modernog dizajna na koje se može postaviti njihalica, što ima brojne prednosti i za period pre 5. meseca. 

                                                

     Za razliku od standardnih njihalica koje se stavljeju na pod, ove njihalice su u visini trpezarijskog stola i čine da su bebe bliže članovima porodice za vreme odroka ili u maminoj neposrednoj blizini dok obrok priprema. Na taj način beba će se od prvog dana osetiti prihvaćenom i voljenom. Istražite neke od modela hranilica i njihalica: Tutti Bambini Nova Evolutionary, Cybex LemoNomi.

     Kada se broj nemlečnih obroka povrća i beba već stekne određene navike u ishrani, biće vam potrebno da hranilica koju koristite bude i praktična. Pre svega da se beba može lako u nju staviti i izvaditi, a da prilikom sedenja bude bezbedna, da se po potrebi lako pomera sa mesta na mesto i da se, ukoliko želite da uštedite prostor, lako sklapa i sama stoji u sklopljenom položaju. Još jedna od stvari koju nikako ne treba zanemariti jeste održavanje hranilice, jer verujte nam, hrane će biti svuda, naročito u periodu kada beba počne sama da jede. Idealno je da hranilica bude od materijala koji se lako čisti, a od pomoći su i lako uklonjive duple tacne i podmetači. Naša preporuka su hranilice brenda Joie: Mimzy, Mimzy Snacker, Mimzy 2 u 1, Mimzy Spin 3 u 1Jungle hranilica Teddy i Stokke Tripp Trapp.               

     Za još tirkova kako da bude što manje prosute hrane i tečnosti, a beba ostane čista i suva, kliknite na link u nastavku i istražite veliki asortiman praktičnih setova za jelo koji uključuje posude sa zaobljenim vrhom koje se lepe za podlogu, savitljive kašičice i nepromočive portikle: praktični setovi za jelo.

     Za roditelje koji žele više i od bebi opreme oćekuju revolucionarna i multifunkcionalna rešenja u ponudi su i hranilice koje se mogu pretvoriti u sto i stolicu za igranje i crtanje u kojima će mališani uživati i nakon što prerastu hranilicu: Mimzy Multiply 6 u 1 i Tutti Bambini Nova Evolutionary.

     Odaberite pravu stolicu za hranjenje ili hranilicu iz našeg asortimana i uživajte u prvim kašicama!

Sačuvano u omiljne
Mimzy Spin 3 u 1 je asistent glavnog kuvara, koji se okreće na sve strane. Sedi&scaron...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
21.990,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara