JUNGLE PRIČE
19.09.2023.

Razvijanje emocionalne inteligencije kod dece: Learning Ville

19.09.2023.

Roditeljstvo je neprestani izazov i zadovoljstvo koje sa sobom nosi raznovrsne uloge i odgovornosti. Dok se trudimo da svojoj deci pružimo najbolje moguće okruženje za rast i razvoj, jedan od ključnih aspekata, koji zaslužuje pažnju, je razvoj emocionalne inteligencije.

Šta je emocionalna inteligencija i zašto je važna?

Emocionalna inteligencija (EQ) predstavlja sposobnost prepoznavanja, razumevanja i upravljanja sopstvenim emocijama, kao i sposobnost empatije i efikasnog komuniciranja sa drugima. Razvoj EQ je ključan za uspešno međuljudsko povezivanje, samosvest, regulaciju emocija i uspešno rešavanje konflikata.

Razvoj emocionalne inteligencije kod dece: Learning Ville proizvodi

U današnjem svetu, gde su deca svakodnevno preplavljena informacijama, podrška razvoju emocionalne pismenosti je od suštinskog značaja. Tu na scenu stupa Learning Ville, brend koji pruža edukativne alate koji pomažu deci da razviju svoju emocionalnu inteligenciju kroz igru i kreativnost.

"Zvezdica Tamina i njena ostvarena želja" - Ova meditativna priča ne samo da inspiriše decu da prihvate svoje greške kao korake ka uspehu, već i podstiče razgovor o osećanjima. Vizualizacija, stikeri i pitanja u knjizi pomažu roditeljima da vode otvorene razgovore sa svojom decom o emocijama i razvijaju njihovu samosvest.

"Magične kartice: Emocije i afirmacije" - Ovaj set magičnih kartica je alat koji podržava decu da imenuju i razumeju svoje emocije. Kroz igru i razgovor, roditelji mogu pomoći deci da razviju empatiju prema drugima i izražavaju svoje osećaje na zdrav način.

"Društvena igra – Pogodi kako se osećaš" - Ova igra nije samo zabava, već i prilika za decu da vežbaju razgovor o osećanjima. Učenje kroz igru je odličan način da se deca osećaju lepo izražavajući svoje emocije i razvijajući veštine komunikacije.

Kako podržati razvoj emocionalne inteligencije kod dece?

Modeliranje ponašanja - Vaše dete uči iz vašeg primera. Pokažite kako se suočavate sa emocijama na zdrav način, kako komunicirate i kako rešavate konflikte.

Otvorena komunikacija - Stvaranje prostora za razgovor o emocijama može biti dragoceno. Postavljajte pitanja, slušajte pažljivo i podržite decu da izraze svoje osećaje.

Korišćenje edukativnih resursa - Learning Ville proizvodi, koristite igru i priče kao alate za razgovor o emocijama. Ovi resursi mogu pomoći da se teme o emocijama učine pristupačnijim i zabavnijim.

Razvoj emocionalne inteligencije kod dece je investicija koja će imati dugoročne koristi. Kroz podršku, otvorenost i korišćenje edukativnih alata kao što su Learning Ville proizvodi, možete pomoći svojoj deci da rastu kao emocionalno svesni i samopouzdani pojedinci.

Istražite Learning Ville kolekciju na našem sajtu i podržite razvoj emocionalne inteligencije kod vaše dece,

Neka svaki trenutak rasta bude ispunjen razumevanjem, saosećanjem i ljubavlju.

Sačuvano u omiljne
Uvek uz vas, ove magične kartice su vaši saputnici u razgovorima o emocijama. Sa...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.600,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Ova magična knjiga nije samo priča - to je putovanje. Putovanje ka razumevanju da je gr...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.500,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Učenje kroz igru nikada nije bilo zanimljivije! Ova edukativna društvena igra je...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.600,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara