JUNGLE PRIČE
12.04.2024.

Kako zaštititi kožu bebe od štetnog sunčevog zračenja?

12.04.2024.

Bebe mlađe od 12 meseci treba držati podalje od direktnog sunčevog svetla. Dakle, odmarajte se u hladu! Međutim, to ne znači da vaša beba ne može dobiti opekotine od sunca. Čak i u hladovini postoje UVA i UVB zraci. Zato je važno što više zaštiti kožu vašeg novorođenčeta kremom za sunčanje, ali takođe koristiti odeću otpornu na UV zrake i šešir ili kapu.

Kako odabrati kremu za sunčanje za bebu i koja je razlika između hemijskih i mineralnih UV filtera?

Možete razlikovati hemijske i mineralne filtere, ili hemijske i prirodne kreme za sunčanje. Hemijski filteri prodiru u kožu. Tamo se UV zraci apsorbuju i rezultirajuća reakcija kože pruža zaštitu od sunca. Nedostatak hemijskih filtera je što se kožna reakcija može pretvoriti u alergijsku reakciju kod dece i odraslih sa osetljivom kožom. Crveni osip može biti rezultat toga. Hemijski filteri mogu se prepoznati po sledećim sastojcima: oksibenzon, oktil metoksicinamat, oktokrilin i avobenzon.

Mineralni UV filteri

Mineralni UV filter deluje kao ogledalo na koži. Krema za sunčanje u ovom slučaju sastoji se od minerala, često cink oksida i/ili titanijum dioksida. Oni se često koriste i u kremama za pelensku regiju kako bi se pružio hladan sloj na crvenoj koži. Kada ga nanesete, zaštićeni ste: nema reakcije kože, nema rizika od alergijske reakcije, nema potrebe da čekate da krema deluje. Zato se prirodni UV filteri često koriste za osetljivu kožu dece.

Kako koristiti prirodnu kremu za sunčanje?

Većina mineralnih UV filtera na koži postaje bela. Zato je Naif razvio formulu za kremu za sunčanje sa prirodnim uljima kao što su ulje kokosa, maslinovo ulje i ulje suncokreta, kako bi se krema lepo raspoređivala. Usput, ne morate nanositi previše debeo sloj; ako krema počne da se ljušti na koži, sledeći put nanesite malo manje.

Naif krema za sunčanje je pogodna i za novorođenčad. Međutim, imajte na umu da krema za sunčanje ostaje na koži nešto duže i teže je pravilno utrljati je. Ljuštenje kreme za sunčanje takođe je češće, jer je koža beba masnija od kože odraslih osoba. Pošto ne želite previše jako trljati bebinu kožu, savetujemo vam da sačekate malo duže i ne izlažete svoju bebu suncu tokom prvih nekoliko nedelja.

Koji SPF faktor odabrati za bebu?

Budući da koža bebe još nije naviknuta na sunce i nije izgradila pigment, najbolje je što više je zaštititi. Pošto nijedna krema za sunčanje ne može pružiti 100% zaštitu, odaberite najviši faktor: SPF 50. Ovo štiti od UV zračenja barem 98%. Faktor određuje koliko dugo vaše dete može ostati na suncu bez opekotina, ali ovo se razlikuje od osobe do osobe. Osobe sa svetlom kožom brže dobiju opekotine od osoba sa tamnom kožom. Kasnije, često je moguće smanjiti faktor.

Koliko kreme za sunčanje treba naneti?

Holandsko društvo za borbu protiv raka preporučuje ukupno 7 kašičica kreme za sunčanje po nanošenju, kako za decu tako i za odrasle:

1 za lice i vrat

2 za ruke i ramena

2 za grudi, stomak i leđa

2 za noge i stopala

Ponovite svaka 2 sata. Ako želite biti sigurni na suncu, takođe se zadržavajte u hladu kad god je to moguće. I svakako izbegavajte izlaganje suncu između podneva i 15 časova.

                                                              

Naif u svom bogatom asortimanu ima čitav niz prirodnih proizvoda kao što su kreme, sprejevi i losioni koji će zaštititi kožu vaših mališana tokom izlaganja suncu, ali i nakon toga. Potražite ih u Jungle Baby prodavnicama i na našem web shop-u i spremni dočekajte leto.

                                                                                       

Sačuvano u omiljne
U praktičnom spreju, tako jednostavno i brzo se nanosi na kožu. Visoka zaštit...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.392,01 RSD
Ušteda 20%
2.990,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Visoka zaštita osetljive kože beba/dece uz pomoć mineralnog UV filtera. Sa pr...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.890,00 RSD
Sačuvano u omiljne
-Naif losion za zaštitu od sunca za bebe i decu sa 0% parfema i zaštitnim...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.904,01 RSD
Ušteda 20%
4.880,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara